top of page

Nyheter inför 2018

Inför 2018 planerar vi att köra fem till sex tävlingar, tillsammans med SKCC, MKR och KCV serierna. Upplägget blir liknade årets, där vi kör tillsammans med J125 och S125... 

 

Det som redan nu är bestämt är att den första deltävlingen blir på SkCC 1 i Helsingborg 21-22 April. 

Som det ser ut just nu så finns det i södra Sverige 9 banor som kan vara aktuella. Kristianstad, Malmö, Helsingborg, Klippan, Jönköping, Göteborg, Lidköping, Uddevalla, (Borås med ny asfalt våren 2018). 

 

I mellan Sverige finns det tyvärr inte så många banor som inbjuder till bra tävlingar i dom stora klasserna, dessutom är det väldigt svårt att få några konkreta datum för MKR’s eventuella tävlingar på dessa banor. Dom banor som kan vara aktuella är Linköping, Rättvik och eventuellt Rasbo

 

Förändringar inför 2018

Alla motorer som skall användas i X30 challenge i Sverige, skall vara sålda i Sverige av Borås Maskin & Service och märkta med SWE stämpel. 

Efter registrering samt märkning är möjlig. Motorer ej sålda i Sverige kan registreras till en kostnad av 3000:-

Anmälnings avgiften till serien 2018 är 500:-, detta betalar man vid sin första deltävling.

 

Det kommer troligen även att bli tillåtet med Tillotson förgasare, när IAME kommer att byta leverantör på sina förgasare, prestandan är likvärdig och båda modellerna kommer att bli tillåtna, mer information kommer under hösten.
 

Kommande evenemang

bottom of page