top of page

Förarpresentationer

Oscar Andreasson - Göteborg

X30 Junior

Oscar Andreasson började sin racingbana med uppvisningsklassen Cadetti år 2012. Efter ett tiotal uppvisningar första året fortsatte han år 2013med klassen Micro. Under det året visade Oscar fort att han hade fart och känsla i körningen vilket utmynnade i ett antal pallplatser samt två segrar.

 

2014 togs klivet upp till klassen J60. Under tre säsonger från 2014-2016 visade Oscar även här att han var att räkna med. Snabbheten fanns där från början och redan i första tävlingen placerade han sig som P2 på tidskörningen. Därefter har Oscar bitit sig fast i toppen av J60 med många fina placeringar.

 

Facit för tre av de största prestigetävlingarna i Sverige under 2016, där förare från hela landet och även Danmark deltar, blev:

 

–4:e plats på SM

–5:e plats Prins Carl Philips pokal

–3:e plats på Göteborgs Stora Pris

Oscar blev även totalsegrare i KCV Cup 2016.

 

•Framåt

2017 blir första säsongen som riktig Junior i klassen J125.

Tillsamman med sina duktiga kamrater i MPM Junior team kommer Oscar att få möjligheter att fortsätta utvecklas som chaufför med glädje och lekfullhet som grund.

Oliver Bergström - X30 Junior och Senior

Göteborg

Oliver har tävlat sedan 2011, men dom första åren gick det inte bra, utan det var inte förrän slutet av 2014 han började få körningen att fungera…

2015 var den bästa säsong, med topp fem resultat i 14 av 19 tävlingar, Tvåa i KCV, trea i Juniorfestivalen och femma i Raket Cupen. 2016 Började bra med femma i Klippan Cup och Seger i Tom Trana, men Oliver hade vuxit mycket och fick sedan problem med sin längd och det blev en kämpig säsong.


Inför KCV tävlingen i Lidköping så hyrde vi en J125 som försök, Oliver hade inte provar karten före träningen, men var blixt snabb direkt och höll på vinna tävlingen, men gjorde några små misstag och blev avkörd när det var ett varv kvar i Finalen, men fick ett nytt Banrekord för J125.

Under 2016 blev det även ett banrekord vid SKCC i Uddevalla i Mini, där han blev tvåa. Provade SM J125, men fick inte till körningen där och blev 26, men visade att farten fanns i några av heaten.

 

Framåt

Efter en halv test säsong i klassen J125 är det dags att göra detta på allvar och vara med i toppen… målsättningen är att vara med i topp 10 vid alla tävlingar, med ett antal pallplatser

Tillsamman med sina duktiga kamrater i MPM Junior team kommer Oliver att få  möjligheter för  fortsatt utveckling som chaufför med glädje och lekfullhet som grund.

Oliver Ahrenstedt - X30 Senior

Göteborg

Oliver började  med motocross, men risken för olyckor gjorde att man bytte till karting 2012, dom första åren var tung, när framgångar vändas till motgångar, men 2014 började resultaten komma och dom två senaste åren har Oliver varit med i toppen på dom flesta tävlingar, med en andra plats i SKCC 2016, trea i Raket cupen och ett antal segrar. Körde även några tävlingar i J125, där en fantastisk andra plats vid Göteborgs Stora pris var kanske den största bedriften

 

Framåt

Efter att börja växa in i den tuffare  J125 är det dags att växla upp och visa karting Sverige att Oliver är någon att räkna med…

Tillsamman med sina duktiga kamrater i MPM Junior team kommer Oliver att få  möjligheter för  fortsatt utveckling som chaufför med glädje och lekfullhet som grund.

lar.

Victor EK - X30 Junior och Senior

Göteborg

Även Victor började  med Motocross och byte till Karting samtidigt som sin kusin Oliver A. Victor har kämpat och tränat sig till att bli bättre och bättre och under 2016, slog han igenom med dunder och brak  med flera segrar och var med i toppen, med en seger vid Göteborgs Stora Pris och en andra plats vid Juniorfestivalen, visade Victor att han är att räkna med inför 2017

 

Framåt

Victor provade J125 vid SM och fick bättre och bättre tempo så inför 2017 handlar det om att få självförtroende och visa alla att han kan vara med och slås om segrar även i denna klass…

Tillsamman med sina duktiga kamrater i MPM Junior team kommer Victor att få  möjligheter för  fortsatt utveckling som chaufför med glädje och lekfullhet som grund.

Please reload

bottom of page