top of page

Förarpresentationer

Johanna Jansson - Rasbokils-Årby

X30 Junior och Senior

15 år gammal från Uppsala och kör för Rasbo MK. Jag kör för Ward Racing i en Tony Kart och jag började med X30 junior sommaren 2017 på SM i Kristianstad. Jag kör både nationellt och lite internationellt och började 2018 säsong med en tävling i Italien på South Garda Karting i X30 Senior

Oscar Andreasson - Göteborg

X30 Junior

Oscar Andreasson började sin racingbana med uppvisningsklassen Cadetti år 2012. Efter ett tiotal uppvisningar första året fortsatte han år 2013  med klassen Micro. Under det året visade Oscar fort att han hade fart och känsla i körningen vilket utmynnade i ett antal pallplatser samt två segrar.

 

2014 togs klivet upp till klassen J60. Under tre säsonger från 2014-2016 visade Oscar även här att han var att räkna med. Snabbheten fanns där från början och redan i första tävlingen placerade han sig som P2 på tidskörningen. Därefter har Oscar bitit sig fast i toppen av J60 med många fina placeringar.

 

Facit för tre av de största prestigetävlingarna i Sverige under 2016, där förare från hela landet och även Danmark deltar, blev:

 

–4:e plats på SM

–5:e plats Prins Carl Philips pokal

–3:e plats på Göteborgs Stora Pris

Oscar blev även totalsegrare i KCV Cup 2016.

 

•Framåt

2017 blir första säsongen som riktig Junior i klassen J125.

Tillsamman med sina duktiga kamrater i MPM Junior team kommer Oscar att få möjligheter att fortsätta utvecklas som chaufför med glädje och lekfullhet som grund.

Please reload

bottom of page